Programme complet

Over deze cursus :

30/09/2023 ,


Over de opleiding:

De bijscholing ‘Abdominale Echografie Elite’ werd speciaal ontworpen voor dierenartsen die eerder al deelnamen aan het ‘Didactisch Parcours Abdominale Echografie van Hond en Kat’ of aan een gelijkwaardige opleiding. Op deze manier wordt ze exclusief voorbehouden voor dierenartsen met ruime ervaring in de abdominale echografie. 

Het gaat om een praktische bijscholing. U wil uw skills opfrissen en verdiepen aan de hand van cases en practica. 

Tijdens de cases wordt tijd genomen zowel om de courante pathologieën diepgaand te bespreken, als om de meer complexe pathologieën te ontdekken. In de practica gaat de aandacht voornamelijk naar het correct lokaliseren en onderzoeken van de moeilijkste abdominale organen. Er is ruimte om ook uw eigen moeilijke hangijzers te bespreken en te oefenen.

Aan het eind van deze 2 dagen zal u de basis opgefrist hebben, uw techniek verfijnd en zal u weer meer pathologische beelden kunnen herkennen. 

De groep wordt beperkt tot maximum 12 personen, verdeeld over 4 kwaliteitsvolle echografietoestellen. Zo is de cursus erg interactief en is er plaats voor voldoende individuele begeleiding. 


Dag 1

30/09/2023,