Joost Uilenreef

Dr Joost Uilenreef

DVM MSc DipECVAA

Joost studeerde in Utrecht af als dierenarts in 2001 met een tweede master in Veterinary Science. Na een 15 maanden roterend Internship volgde de ECVAA residency in Anesthesie en Analgesie welke Joost in 2007 succevol afronde.

De volgende 7 jaar was hij opleider en medisch hoofd van de afdeling anesthesie van de Universiteitskliniek gezelschapsdieren en zette hij een chronische pijnpoli op.

In 2013 richtte hij zijn consultancy en training onderneming Primum non Nocere op, via welke hij consultancy en postacademische training geeft voor dierenartsen, industie en semi-overheid.

In 2014 werd hij aangesteld als Universitair docent en besloot hij zich meer toe te leggen op opleiden en zijn promotieonderzoek naar pijn herkenning en management bij dieren,welke hij in 2018 hoopt af te ronden.

In 2016 heeft Joost zich als zelfstandig consultent veterinair anesthesist gevestigd in Amersfoort en heeft hij het veterinair anesthesisten congres (AVA) in Praag georganiseerd. Naast consultancy en het afronden van zijn promotie, is Joost sinds 2017 ook aangesteld als dierenarts-adviseur van het Animal Research Institute van het AMC in Amsterdam. Hier richt Joost zich met name op dierwelzijn en het verfijnen van de anesthesie en pijnbestrijding tijdens dierexperimentele studies

Joost is een veel gevraagd spreker in en buiten Europa. Zijn focus ligt op goal-oriented anaesthesia, total operative patient care, error analysis, evidence based (veterinary) medicine, monitoring van weefselperfusie, locoregionale anesthesie technieken en pijnmanagement.